Deze fouten maak jij dus echt niet

Je bent je lange haar zat en wilt wel eens een korte coupe? Of je korte coupe zit niet zoals het toen die ene keer zat dat je bij de kapper vandaan kwam? Dan kun je vast wel wat hulp gebruiken. Door de onderstaande fouten nu al te herkennen, sta jij straks niet voor verrassingen en heb je een prachtig kort kapsel.

Te veel föhnen
Een veelgemaakte fout is dat vrouwen het haar volledig droog föhnden omdat ze dat met het lange kapsel ook deden. Bij een kort kapsel is het juist belangrijk om alleen de onderkant droog te föhnen en de rest van het haar (de bovenkant dus), aan de lucht te laten drogen. Goed nieuws voor de luie vrouwen onder ons! Door de Fudge blow dry putty bovenop in te masseren, creëer je een unieke en tegelijkertijd stijlvolle look.

Te veel haarproducten gebruiken
We gaven je net de tip om een beetje haarspul in het haar aan te brengen voor net wat meer structuur. Maar pas op! Bij het teveel gebruik van een wax of bijvoorbeeld gel verpest je je haar juist. Gel ziet er namelijk al vet uit van zichzelf. Als je het in het haar smeert, heb je een plakkerig en vet hoofd. Mits je het met mate doet!

Teveel volume op de verkeerde plekken
Als jij bij je kruin extra volume aanbrengt en de voorkant wat platter op het hoofd laat hangen, lijkt het al snel op een ouderwets kapsel. Wees daarom zorgvuldig met en bedachtzaam op het toepassen van volume. Door volume toe te passen onderin het haar, krijg je een voller kapsel. Doe het met mate en overdrijf niet. Wrijf een klein beetje wax tussen je handen en haal je vingers als een vork van boven naar beneden door je haren heen. Knijp je handen onderaan het haar samen en duw je ze omhoog richting je kruin. Herhaal dit een paar keer, et voila!

Je haar pijn doen
Het is zonde om je haar te overbelasten. Niemand wil het vaak toegeven, maar iedereen overbelast het haar wel eens. Maar wees voorzichtig met apparaten als een stijltang, krultang of warme föhn. En breng producten als wax, haarspray en Fudge salt spray met mate aan op het haar.