Het aanbod aan kleding vergeleken

voor elk kledingstuk kun je terechtAanbieders van merkkleding vliegen elkaar in figuurlijke zin in het haar. Het aanbod aan merkkleding via het internet en aanbieders van merkkleding in de ‘normale’ winkel is namelijk enorm. Tussen de winkels die een fysieke vestiging hebben en bedrijven die er alleen een webshop op nahouden is er een duidelijk verschil zichtbaar. Maar hoe is dat verschil tussen de webshops onderling? Bieden zij allemaal dezelfde kwaliteit en tegen welke prijzen verkopen zij hun kledij?

Een uitgangspunt

Het is handig om dit te onderzoeken aan de hand van één uitgangspunt. Dat uitgangspunt is in dit geval de webshop van Kleren. Dit bedrijf, dat er een webshop op nahoudt via de url http://www.kleren.com, heeft dus alleen een online winkel. Het aanbod van deze webshop is gemiddeld: aan de virtuele hangen behoorlijk wat merken, maar voor zover ik kan beoordelen niet overdreven veel en ook niet overdreven weinig merken. Het leek me dus handig om http://www.kleren.com als uitgangspunt te nemen.

De eerste vergelijking

De eerste vergelijking die ik wil maken is een vergelijking tussen http://www.kleren.com en de webshop van Contessa (die u kunt vinden door het webadres contessa.nl in uw adresbalk in te voeren). Hoewel de nadruk bij Contessa wat meer ligt op de verkoop van schoenen, heeft deze webshop een aanzienlijke collectie met kleding. Althans, dat dacht ik vooraf, want vergeleken met http://www.kleren.com is het aanbod van Contessa ietwat aan de magere kant. Qua prijs ontlopen de sites elkaar niet zoveel, al was het wel een beetje moeilijk vergelijken. Vrijwel geen enkel product werd op beide websites verkocht.

De grote jongens

Op het gebied van kleding zijn er natuurlijk ook een aantal grote spelers. Allereerst zijn er de webshops die de grote merken zelf hebben. Op de website van G-Star of Diesel vindt u bijvoorbeeld dergelijke webshops, maar deze laten we logischerwijs buiten beschouwing in dit onderzoek. Deze webshops hebben namelijk maar één merk dat wordt aangeboden. Maar andere grote spelers als Zalando of Wehkamp zijn het vergelijken zeker waard. In tegenstelling tot deze twee webwinkels liggen de prijzen van http://www.kleren.com niet overdreven hoog. Als het aankomt op een vergelijking van de verschillende assortimenten, dan delft http://www.kleren.com uiteraard wel het onderspit.