Je trouwringen vanuit thuis kopen

In de serie met verhalen waarbij we online aanbieders van juwelen met elkaar vergelijken, is het deze week de beurt aan de webshop van Amexxi. Op amexxi.nl is het eenvoud troef en regeert de voordelige prijs.

Niet zonder reden

We zijn deze serie verhalen niet zonder reden gestart. Steeds vaker hoorden we berichten van mensen die opgelicht werden via het internet. Ook aanbieders van juwelen bleken bij nader inzien ordinaire oplichters te zijn. Vandaar dat wij de kwaliteit van de aanbieders van juwelen per aanbieder bekeken. Deze week is het dus de beurt aan Amexxi.

Keurmerk

De webshop van Amexxi beschikt over het eerste oog niet over een specifiek keurmerk. De kwaliteit van deze webwinkel is hiermee dus niet gewaarborgd, maar er zijn wel enkele andere zaken waaruit blijkt dat Amexxi een betrouwbare partij is. Zo zijn alle gegevens van dit bedrijf aanwezig: een telefoonnummer, maar ook een fysiek adres. Onderzoek wees uit dat op het adres in Enschede dat op de website weergeven staat, inderdaad een juwelier met de naam Amexxi zit.

Tegenstelling

En dat is een flinke tegenstelling met webshops die niet beschikken over een fysiek verkoopadres. Bij zulke bedrijven komt er altijd een beetje meer onderzoek om de hoek kijken. Niet erg natuurlijk, want je kan beter goed onderzoeken bij wie je wat koopt, dan dat je opgelicht wordt omdat je niet zorgvuldig bent geweest. Enfin, Amexxi ziet er uit als een betrouwbare partij.

Handig

Wat ik verder geestig en handig tegelijk vind, is het feit dat je via de website een zogenaamde ringenbos kunt bestellen. Met zo’n ringenbos kunt u de maat van uw (ring)vinger opmeten, zodat de ring op maat gemaakt kan worden. De maat geeft u na het opmeten per mail door aan het bedrijf. Een ideale opzet natuurlijk, want anders blijf je de ringen maar heen en weer sturen.

Het assortiment

Het aanbod aan ringen maakt dat ik definitief kan concluderen dat de webshop van Amexxi een betrouwbare is. Op de website worden namelijk bekende merken aangeboden voor reële prijzen. Het zou een stuk onbetrouwbaarder zijn geweest als een ring die bij een juwelier voor 300 euro verkocht wordt, hier voor nog geen honderd euro te koop is.