Nog altijd veel animo voor badjas heren

badjasEen hele tijd is het echt ‘not done’ geweest. Maar sinds kort mag het weer: het dragen van een badjas. Vooral mannen droegen de badjas veel na het nemen van een douche of bad. Of nadat zij ’s ochtends vroeg opstonden en aanschoven voor een ontbijtje aan de keukentafel. Waar komt de nieuwe vraag om de badjas heren vandaan? En vinden wij, van Beauty Fashiionn eveneens dat de badjas heren weer kan? Lees het hieronder.

De revival van de badjas heren

Van een revival kunnen we eigenlijk wel spreken. Het is namelijk echt zo dat de badjas een tijd lang gezien werd als iets fouts. Misschien door de grote baas van de Playboy, Hugh Hefner. Wie zijn naam laat vallen, laat indirect ook het woord badjas vallen. Deze vrouwenmagneet, inmiddels flink op leeftijd (als hij nog altijd in leven is), droeg vrijwel altijd als hij in zijn eigen huis rondliep een badjas heren. De beelden die in zijn huis zijn geschoten, zijn veelzeggend. Tussen de schaars geklede Playboy modellen, paradeerde Hefner dus in zijn badjasje.

Fout imago

Mede door Hefner kreeg de badjas dus een fout imago. Veel mannen lieten hem hangen en kozen weer voor de traditionele pyjama (waar in mijn ogen ook het nodige op aan te merken valt). Maar in al die jaren dat het eigenlijk uit den boze was om een badjas heren te dragen, ging men voorbij aan het feit dat de badjas functioneel is. Het is namelijk een comfortabel kledingstuk. Vaak comfortabeler dan een pyjama, omdat deze minders strak om het lichaam zit. Nu men inziet dat een badjas eigenlijk zeer comfortabel is, kan het weer.